sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Iluzie vs. Realitate vs. Zona de confort


Esti in mijlocul unui razboi.
O batalie intre limitele multimii care iti cere sa renunti la visele tale si PUTEREA adevarata a viziunii tale de a crea si de a realiza lucruri extraordinare. Este o batalie intre cei care iti vor spune ce nu poti sa faci si acea parte din tine care stie si a stiut dintotdeuna ca esti si ca poti mai mult decat ce se vede in mediul tau inconjurator, mai mult decat obiectele si lucrurile neinsufletite care ne poseda. Adu-ti aminte in fiecare zi ca un vis, sprijinit de vointa neobosita de a-l realiza, este intr-adevar o realitate ce poate sosi din clipa in clipa.
Zona de confort

Este acea zona fizica, psihica si emotionala in care noi aveam acea stare de bine: cand ne relaxam, cand facem lucrurile de rutina care nu ne trezesc prea multe emotii si probleme, cand suntem cu persoanele din grupul nostru social.

Din pacate, nimic NOU nu se intampla cand esti in zona de confort. Schimbarea, invatatul de lucruri noi, explorarea si descoperirea, toate acestea se petrec IN AFARA zonei de confort.

Vrei sa devii bun in relatiile cu sexul opus? Daca zona ta de confort e cu cei cativa prieteni sau prietene si nu esti dispus sa actionezi cu curaj si sa cunosti oameni noi, NIMIC nu se va intampla.

Vrei sa faci bani? Poate e timpul sa iti descoperi talentele naturale, sa ti le antrenezi si sa le valorifici. Dar pentru asta trebuie sa pasesti IN AFARA zonei de confort cu mult CURAJ.

Vrei sa schimbi ceva la tine in bine? Trebuie sa experimentezi, si asta te va duce AFARA din zona de confort.

De obicei simti in stomac emotii atunci cand esti pe teritoriu nou. Cand faci lucruri noi, cand intalnesti situatii si oameni si nu stii la ce sa te astepti.

Asta e BINE. Pentru ca daca pasesti de cateva ori in afara zonei de confort, iti vei mari zona de confort. Lucrurile care pareau grele de facut sau te faceau sa nu te simti bine sunt NATURALE SI NORMALE acum, pentru ca ti-ai extins zona de confort.

Tine minte! Daca nu faci lucruri care sa te aduca in afara zonei de confort, vei avea ce ai avut si pana acum. Esti multumit? Foarte bine. NU esti multimit? Iesi afara din zona de confort si actioneaza catre scopul tau.

Tot timpul te poti intoarce la zona de confort ca sa iti refaci energia si puterile! Dar vezi sa nu ramai acolo toata viata!

Nu ti se pare ciudat ca atunci cand esti mic toata lumea spune sa iti urmezi visele? Insa cand esti mare toti sunt jigniti, chiar si numai daca incerci? Eu nu am renuntat. Si asta da sens vieti mele. Iar mesajul meu este: NU RENUNTA LA VISURILE TALE! NU fi obedient si nu te agata de lucrurile exterioare. Bazeaza-te pe tine si pe fortele tale.


- Asuma-ti responsabilitatea, o data pentru totdeauna, pentru TOT ce se intampla, bine sau rau, in viata ta si intelege ca tu faci lucrurile sa se intample.

- Nu mai astepta niciodata aprobarea, acceptarea, aprecierea sau recunoasterea de la cei din jur.

- Increderea in fortele tale in orice domeniu vine dupa ce actionezi,esuezi de cateva ori, inveti lectii si apoi reusesti sa faci mai bine acel lucru. Astfel vei dobandi incredere.

- Scapa de temeri si nesigurante. Toti murim. Actioneaza cand esti in putere, sa nu ai regrete cand iti mai raman doar amintirile. Trebuie sa ai ce povesti nepotilor.

Ce vor zice oamenii? Daca spun ceva, cei din jur vor fi de acord?

NU da puterea oamenilor din jur. Cauta puterea din tine.

Daca nu respecti regulile de mai sus, se vor intampla cateva lucruri neplacute:

- oamenii nu vor dori sa stea in preajma ta, pentru ca ii obosesti;

- vor simti ca le furi energia si ca trebuie sa se concentreze pe nevoile si trairile tale emotionale, in loc sa se concetreze pe ale lor;

- se vor simti indreptatiti sa abuzeze de tine, de timpul tau, de banii tai si de orice altceva
***********************************************************
Si acum sa vedem ce este Realitatea intradevar


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu